Gorredijk

Een geluidsscherm dat mooi opgaat in de omgeving

In het najaar van 2022 is het Kindcentrum De Treffer te Gorredijk geopend. Het Kindcentrum bevat een openbare basisschool, kinderdagverblijf en een naschoolse opvang. Het gebouw is ontworpen volgens het principe ‘bewegend leren’ en ‘ natuurlijk fit’. Bewegen wordt onderdeel van de les en de kinderen zitten niet langer dan twintig minuten stil. Waar veel gebouwen een neutrale lichtgrijze of antraciet kleur hebben, springt het gebouw in het oog vanwege de bronzen kleur.

  • Childrens Centre De Treffer
  • Onderwijs en zorg
  • 2022

Geluidwerend scherm op het dak

De luchtbehandelingskasten en warmtepompen zijn op het dak geplaatst. Uit de berekening die vooraf is gemaakt, bleek dat demping van het geluid aan te bevelen was. Naar aanleiding daarvan is tijdens de uitvoering van de bouw een akoestisch scherm meegenomen. Het twee en een half meter hoge SKW scherm is opgebouwd uit horizontaal gemonteerde panelen die het geluid tegenhouden. Aan de bronzijde zijn de met steenwol gevulde panelen voorzien van perfoplaat zodat het geluid ook wordt geabsorbeerd. Het scherm is wind- en waterbestendig. 

Het geluidwerend scherm valt op door het esthetisch uiterlijk

De architect wilde geen standaard kleur, want het scherm moest voortvloeien met de gemêleerde bakstenen muren van het gebouw. Daarnaast zorgt de duurzame, UV-resistente poedercoating ervoor dat schermverkleuring wordt tegengegaan in de volle zon. 

Merford draagt graag bij aan het creëren van een veilige, gezonde en comfortabele leefomgeving.  De kinderen van Kindcentrum De Treffer spelen en leren met plezier op een nieuwe duurzame plek.