Nieuws
    Cases
      Downloads
        Producten
          Zoeksuggesties
            Het Nieuwe Lyceum

            Impact panelen voor sporthal van Het Nieuwe Lyceum Bilthoven

            De sporthal van Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven werd door Merford, na metingen van een onafhankelijk adviseur, voorzien van absorberende Impact S panelen om de nagalmtijd terug te dringen. De brandveilige panelen zijn balvast en schokbestendig, waardoor het risico op blessures als gevolg van een botsing met de muur sterk wordt gereduceerd.

            Het Nieuwe Lyceum (HNL) in Bilthoven is een kleinschalige middelbare school voor gymnasium, atheneum en havo. De school heeft ruim 900 leerlingen en 100 personeelsleden. In de sporthal was sprake van een lange nagalmtijd waardoor klachten van docenten ontstonden.

            Uit metingen door een onafhankelijk adviseur bleek dat de nagalmtijd niet aan de norm voldoet. Voor het aanbrengen van akoestische maatregelen had men een voorkeur voor de wanden. Op advies van de adviseur is het soort en aantal toe te passen panelen bepaald. Het Impact S panel van Merford was voor deze klant een uitstekende oplossing om de wanden mee te bekleden en de nagalmtijd aanzienlijk te reduceren. De zaal voldoet nu aan de gestelde norm en het geluid wordt door de docenten niet meer als hinderlijk ervaren. De brandveilige en balvaste panelen hebben tevens een schokabsorberende kern, waardoor het risico op blessures als gevolg van een botsing met de muur aanzienlijk verkleind wordt.