Nieuws
    Cases
      Downloads
        Producten
          Zoeksuggesties
            Crematorium Hofwijk

            Vernieuwd crematorium voorzien van geluidsisolerende deuren

            In 2008 is het gebouw van Crematorium Rotterdam Hofwijk volledig gerenoveerd en vernieuwd. Het nieuwe ontwerp past beter in de tijd en laat de verschillende aula's en koffieruimtes beter tot hun recht komen. Merford plaatste geluidsisolerende (vlucht)deuren die ervoor zorgen dat verschillende gelijktijdige diensten geen last van elkaar te hoeven ondervinden.

            Crematorium Rotterdam Hofwijk in Overschie is het enige gemeentelijke crematorium in Rotterdam. Het markante gebouw ligt in een mooi park en kijkt uit op een fraaie waterpartij. Sinds eind september 2008 is het vernieuwde crematorium Rotterdam Hofwijk in gebruik genomen. Het gebouw is volledig gerenoveerd. Zo waren de ovens aan vervanging toe en waren de ruimten niet meer van deze tijd. Het nieuwe ontwerp is modern, open en rustgevend. De ingang is naar de voorkant van het gebouw verplaatst, het interieur is eigentijds geworden en er zijn meer ruimtes gecreëerd zodat men na het officiële afscheid nog wat langer kan blijven en niet het gevoel heeft weg te moeten omdat een andere begrafenisstoet eraan komt. Het gebouw is zo ingericht dat twee uitvaartplechtigheden tegelijkertijd gehouden kunnen worden. Hofwijk beschikt nu over twee aula's en vijf volwaardige koffieruimtes. Ook voor kleinere gezelschappen is een intiemere ruimte gerealiseerd. 

            Voor de diverse ruimten van het crematorium leverde en monteerde Merford geluidsisolerende (vlucht)deuren waarvan sommige tevens brandwerend zijn. De deuren zorgen ervoor dat wanneer er meerdere diensten tegelijkertijd plaatsvinden, men in de ene ruimte geen last heeft van geluid uit een andere ruimte.